tankar

Olika sätt att duka ett bord på

Om du är värd för en middagsfest finns det 3 olika dukningar du kan använda. Dels kan du göra en grundläggande dukning. Denna form av dukning och bordsuppsättning fungerar för de flesta måltider som frukost, lunch och middag. Du kan även göra en avslappnad dukning, där dina gäster har allt de behöver, som gaffel, kniv, sked, dricksglas, tallrikar och tygservetter. Du kan då använda dig av en mindre servis.

Planerar du en fyrarätters middag? Använd då en formell dukning Det ger dig tillräckligt med redskap, tallrikar och glas för drycker, aptitretare, förrätt, kaffe och desserter.

När du väl har räknat ut platsinställningarna blir det mycket lättare att dekorera resten av bordet. Framför allt, se till att dina gäster har tillgång till det väsentliga – tallrikar, koppar, gafflar, dryckesartiklar och naturligtvis all den utsökta maten!

Hitta allt du behöver ha för att duka ditt bord

Det finns en bra butik på nätet som heter Kitchen Living Dining som har det mesta du kan tänka dig för att göra en bra dukning, läs mer om kvalitetsprodukterna här. Hos dem finns det en hel kategori som heter just bordsdukning. Där kan du hitta tallrikar, skålar, fat, muggar, koppar och glas. Även olika kannor och karaffer, bestick och snygga dukar. Dessutom bra tillbehör som brickor, bordstabletter och mycket mer.

Dekorera ditt bord

Utöver att ha alla rätta tallrikar, bestick och glas, så är det ju även trevligt att dekorera ditt bord. Dels ha en snygg duk, men kanske även annat som förhöjer din dukning på ett bra sätt. Ljusstakar är alltid rätt att ha samt även blommor så klart. Ska du duka upp utomhus så kan du satsa på fina lyktor och lanternor.

Det brukar även finnas de som vill ha en så kallad center piece på bordet. Det kan vara en rejäl ljusstake eller ett stort blomsterarrangemang.