tankar

Så gör du det lite roligare att laga mat

Är det så att du tycker det är ett ont måste detta med att laga mat? Kanske det är svårt att få till rätt inspiration till rätter att laga och det blir mycket samma? Ett bra tips är att testa en matkasse. Det gör att du då kan få möjligheten att testa på nya rätter med ingredienser du aldrig annars använder. Idag finns det dessutom många varianter av matkassar att välja på.

Ett annat sätt att göra matlagningen roligare, det är att bestämma ett tema på maten för varje vecka eller för varje dag. Sedan leta upp bra recept på nätet.

Använd bra köksutrustning

Det kan vara en god idé att se till att du har bra utrustning i köket att laga mat med. För det gör det faktiskt roligare. Att ha en stekpanna där maten fastnar i, eller slöa knivar som mosar istället för att skära fint är inte så kul. Men ser du till att ha bra redskap och annan utrustning, så är det dels säkrare att laga mat, dels roligare.

Fler sätt att göra matlagningen roligare

När du väl ska ställa dig i köket och laga mat, sätt då på musik du gillar som du kan digga loss till när du lagar din mat. Eller så sätter du på en spännande ljudbok att lyssna på under tiden. Ett annat sätt att göra matlagningen roligare, det är att inte laga till maten själv. Ta med din partner in i köket eller låt barnen vara med och göra vad de klarar av att göra.

Håll köket rent

Ett rent kök för det faktiskt roligare att laga mat. Så under tiden du lagar maten, se till att även fixa till i köket. Efter du hackat med kniv på skärbrädan, så kan du skölja av dem istället för att låta det stå kvar.