tankar

Vad din säng bör bestå av | Så väljer du den rätta sängen

Är det hög tid att börja leta efter en ny säng till bostaden? Vare sig du är ute efter en enkelsäng eller dubbelsäng är det en stor fördel om sängen som du väljer består av vissa viktiga delar som bidrar till din komfort. Dessa kommer vi att tala mer om längre ner, och för utförliga tips som du inte vill gå miste om gäller det bara att besöka Kontinentalsängar här: Kontinentalsängar.

Pocketresårsmadrass som är indelad i zoner

Sängen som du väljer att köpa ska gärna vara utrustad med en pocketresårmadrass. Det som kännetecknar den här omtyckta madrassen är att fjädrarna inuti ligger i varsin tygficka, och fjädrarna påverkas därför inte av varandra när de stödjer din kropp.

Utöver pocketfjädringen kommer du säkerligen också att uppskatta om madrassen har olika komfortzoner där stödet varierar vid olika delar av madrassen. Detta resulterar i en riktigt skräddarsydd tryckavlastning där den behövs som mest. Ett extra plus i kanten får sängen om det ingår ett överdrag som kan maskintvättas. Då ser du till så att du alltid har en ren och fin säng som väntar på dig varje natt, och med ett anpassat stöd får du alltid god sömn på dina villkor.

OEKO-TEX certifierade material

Om en produkt är tillverkad av OEKO-TEX certifierade material är detta ett bevis på att det inte finns några farliga kemikalier i produkten som du behöver oroa dig för. Du får helt enkelt en trygg och säker upplevelse om du väljer en säng, madrass eller sängkläder som är OEKO-TEX certifierade.

Kom ihåg att även kontrollera om materialen är allergivänliga om detta är en viktig faktor för dig, och både madrassen samt sängkläderna bör vara ventilerande. Med andra ord ska de hålla dig sval under sommaren och varm under vintern tillsammans med en förmåga att leda bort fukt. Om du tar hänsyn till dessa punkter och skriver en lista över allt det som är viktigast för dig kommer du snart att hitta en säng som du uppskattar i alla lägen.