tankar

Välj rätt bokhållare för läsning

Älskar du att läsa, men stör dig på att själv behöva hålla i boken utan att ha händerna fria? Detta kan bli ett problem både när du läser för skojs skull, när du ska ha en receptbok öppen eller när du pluggar. Genom att vända dig till en bokhållare för läsning får du en utmärkt lösning som ser till så att boken hålls upp på rätt sida medan du fortfarande har händerna fria. Utan att behöva betala skjortan kan du göra vardagen lättare för dig själv med en riktigt snygg bokhållare!

 

Olika bokhållare för olika tillfällen

 

Det finns en lång rad bokhållare att kika närmare på, men innan vi går in på de olika materialen, formerna och färgerna är det väl värt att tala lite om när det faktiskt är händigt att ha en högkvalitativ bokhållare vid din sida.

 

Den kan först av allt komma väl tillhands när du ligger i antingen sängen eller soffan och läser spännande historier, men ett bokställ kan också göra under när du sitter vid bordet. Om du ofta pluggar blir det ett fantastiskt val att satsa på en bokhållare då du exempelvis kan anteckna vid sidan om utan att behöva oroa dig för att hålla boken öppen.

 

Även när du står i köket och lagar mat är det inte särskilt roligt om boken plötsligt stängs ihop när du är i mitten av att läsa ett recept. För att se till så att händerna är fria och att du kan laga mat på ett smidigt sätt gör en bokhållare susen. Sist men inte minst kan en bokhållare bli perfekt i ditt hem om du är i behov av att ha viktiga papper synliga inne på kontoret eller om du spelar ett instrument och ställer notpapper i bokhållaren.

 

Snygga stilar och material

 

Välj det materialet och den stilen som tilltalar just dig. Det finns bokhållare i form av snygga läskuddar som påminner om en saccosäck för dig som vill få en lite mysig och trevlig känsla. Därtill kan du också välja mellan ett bokstativ i trä eller ett stativ i plast.

 

Vissa bokhållare kan till och med vändas så att du antingen placerar dem vågrätt eller lodrätt. Resultatet blir att du både kan fästa böcker och A4-papper i bokhållaren. Sist men inte minst får du inte heller glömma att köpa till händiga tillbehör såsom en läslampa som fästs på bokhållaren så att du lätt kan läsa även när det är mörkt!